Fulbright-ın dəvət olunmuş tədqiqatçılar proqramı

Fulbright Visiting Scholar Program (FVSP) kiçik və böyük elmi işçilər, universitet müəllimləri və post-doktorantura tədqiqatları aparmaq istəyən akademik institutlardan mütəxəssislər, mühazirələr oxumaq və ya ABŞ - da mühazirə və tədqiqat oxu birləşdirmək üçün post-doktorantura mükafatı proqramıdır ki, bu da dərəcənin verilməsini nəzərdə tutmur.

Təklif olunan mühazirə / tədqiqat layihələrinin müddəti 6 aydan çox olmamalıdır və 3 aydan az olmamalıdır.

Kim müraciət edə bilər?
Tədqiqatçılar, ali məktəb müəllimləri və post-doktorantura tədqiqatı aparmaq, mühazirə oxumaq və ya mühazirələrin oxunmasını və ABŞ-da tədqiqatların aparılmasını birləşdirmək istəyən akademik institutlardan, hökumət və qeyri-hökumət qurumlarından olan ekspertlər bu proqramda iştirak etmək hüququna malikdirlər.

Fulbright Visiting Scholar Program proqramında iştirak etmək hüququ əldə etmək üçün maraqlı namizəd həmçinin aşağıdakılara malik olmalıdır:

- Azərbaycan vətəndaşı və ya Azərbaycanda daimi yaşamaq üçün icazə vəsiqəsinə malik olmalı;
- hazırda Azərbaycanda işləməli və yaşamalı
- aşağıdakı sahələrdə fəlsəfə doktoru dərəcəsi almaq və ya 2022-ci ilin yayına qədər fəlsəfə doktoru dərəcəsi almalı
- şifahi və yazılı ingilis dili danışmalı
- qənaətbəxş tibbi şəhadətnamə almalı.

Namizədlər ABŞ-da minimum iş təcrübəsinə sahib olmalı və ya heç olmamalı!

Ərizələrin verilməsi üçün son tarix 31 oktyabr 2022-ci ildir.

Daha ətraflı məlumat üçün müraciət edin: https://az.usembassy.gov/fulbright-visiting-scholar-program/