ABŞ institutlarının lider tələbələr üçün proqramı

Study of the U.S. Institutes (SUSIs) for Student Leaders (ABŞ institutlarının lider tələbələr üçün proqramı) intensiv qısamüddətli akademik proqramlardır.

Kim müraciət edə bilər?

Bu proqramda iştirak etmək hüququ olan namizədlər aşağıdakıları etməlidirlər:
- İngilis dili bacarıqlarını nümayiş etdirməli (danışma, oxu, yazı, dinləmə).
- "vətəndaş fəallığı"mövzusuna maraq göstərməli.
- 18 yaşdan 25 yaşadək olmalı.
- bakalavr təhsilini başa çatdırmaq üçün ən azı bir semestr qalmalı və proqram başa çatdıqdan sonra doğma universitetə qayıtmaq üçün hazır olmalı.
- universitet və ictimai fəaliyyətində güclü liderlik keyfiyyətlərini və potensialını nümayiş etdirməli.
- Amerika Birləşmiş Ştatlarının öyrənilməsinə ciddi maraq göstərməli.
- müəllimlərin qiymətləndirmələri, mükafatları və tövsiyələri ilə təsdiqlənən akademik performansın sabit yüksək səviyyəsinə sahib olmalı.
- ictimai işə və sinifdənkənar universitet fəaliyyətinə sadiqlik nümayiş etdirməli.
- ABŞ-da və ya ölkədən kənarda öyrənmə və ya səyahət təcrübəsi olmamalı və ya qismən olmamalı.
- kampusda yaşamağa, birgə yaşamağa və doğma ölkəsində qəbul edilmiş Mədəniyyətdən və sosial ənənələrdən fərqli mühitə uyğunlaşmağa hazır olmalı.

Namizədlər ABŞ-da minimum qalmaq təcrübəsinə sahib olmalı və ya heç olmamalıdırlar!

Proqramın keçirilmə müddəti:

- Onlayn müraciət üçün son tarix: 15 noyabr 2022-ci il.

- Ərizə və müsahibəyə baxılmasının nəticələrinə əsasən, ABŞ səfirliyi Azərbaycandan bir namizəd seçəcək və irəli sürəcək.

- May sonu / iyun 2023-cü ilin əvvəli-ABŞ-da proqram.

- "2023 tələbələri üçün SUSİ" mövzusunda sorğunuzu və yenilənmiş CV-nizi BakuEducation@state.gov ünvanına göndərin.

Daha ətraflı məlumat üçün bizim veb səhifəsinə müraciət edə bilərsiniz: MySUMMER 2023 STUDY OF THE U.S. INSTITUTES (SUSIs) PROGRAM FOR STUDENT LEADERS - U.S. Embassy in Azerbaijan (usembassy.gov) Webpage - ABŞ-ın Azərbaycandakı səfirliyi (usembassy.gov )