Omsk Dövlət Aqrar Universiteti Omsk vilayətinin 200 illiyinə həsr olunmuş beynəlxalq elmi-praktik konfrans keçirəcək

Konfransda elmlər doktorları və namizədləri, doktorantlar, aspirantlar, magistrantlar, müəssisə, təşkilat və dövlət və bələdiyyə idarəetmə orqanlarının rəhbər və mütəxəssisləri, istehsalat təşkilatçıları iştirak edə bilərlər.

Konfrans 21-23 sentyabr 2022-ci il tarixlərində P.A. Stolıpin adına Omsk Dövlət Aqrar Universitetinin bazasında keçiriləcək.

Konfransın forması qarışıqdır (əyani, uzaqdan - Jitsi Meet platformasında, qiyabi).

Konfransında işlədiləcək dillər: rus, inglis.

Beynəlxalq konfrans aşağıdakı bölmələrin işini nəzərdə tutur:

1-ci bölmə: “P.A. Stolıpin bu günə qədər olan iqtisadi islahatların inkişafında davamlılıq "

2-ci bölmə: "Omsk İrtışyanı vilayətinin iqtisadi inkişafı dövründə sosial-mədəni proseslər"

3-cü bölmə: “Müasir aqrar-sənaye kompleksi üçün fəhlə və mütəxəssislərin hazırlanması (peşəkarların gözü ilə peşəkarlıq)”

4-cü bölmə: "Omsk İrtışyanı vilayətinin şimal ərazilərinin sənaye, sosial-iqtisadi və mədəni potensialının inkişafı"

5-ci bölmə: “Müasir kəndin inkişafında kiçik təsərrüfatların yeri və rolu”

6-ci bölmə: “Kənd təsərrüfatı məhsullarının istehsalının və emalının idxal müstəqilliyi: texnologiyalar, sortlar, avadanlıqlar, gübrələr və mühafizə vasitələri”

7-ci bölmə: "Rusiyada kənd təsərrüfatında torpaq ehtiyatlarının idarə edilməsi üçün rəqəmsal texnologiyalar"

8-ci bölmə: “Yüksək texnologiyalı kənd təsərrüfatı şəraitində təbiətin rasional idarə edilməsi: problemlər, meyllər və cavab tədbirləri”

9-cu bölmə: “Aqrar-sənaye kompleksinin mexanizasiyasının, texniki xidmətinin və rəqəmsallaşdırılmasının inkişafının müasir tendensiyaları”

10-cu bölmə: “Məhsuldar heyvanların sağlamlığının qorunması üçün dünya baytarlıq təbabətinin inkişafının prioritet istiqamətləri”

Qeyd edək ki, xarici müəlliflərdən nəşrə görə ödəniş alınmır.

Konfransda iştirak qaydası və məqalələrin tərtibatına dair tələblər əlavə edilmiş məlumat məktubunda təqdim olunur.