ABŞ institutlarının elmi işçilər üçün proqramı

Study of the U.S. Institutes for Scholars (SUSIs) (ABŞ institutlarınn elm işçiləri üçün proqramı) - bu proqramlar xarici universitetlərin müəllimlərinə və digər alimlərə Amerika cəmiyyətinin, mədəniyyətinin, dəyərlərinin və institutlarının öz anlayışını genişləndirmək imkanını təqdim etməkdir. Yaz aylarında alimlər üçün institutlar ABŞ tədqiqatları sahəsində aşağıdakı mövzularda keçiriləcək: Amerika siyasəti və siyasi fikir; müasir Amerika ədəbiyyatı; Jurnalistika və media; Mədəniyyət, Şəxsiyyət və ABŞ Cəmiyyəti; ABŞ iqtisadiyyatı və davamlı inkişaf; ABŞ-ın xarici siyasəti.

Kim müraciət edə bilər?

- Namizədlər karyerasının ortasında, bir qayda olaraq, 30-50 yaşlarında olmalıdırlar .
- yüksək motivasiyalı və təcrübəli alim və mütəxəssislər ali təhsil müəssisələrinin və ya tədqiqat yönümlü təşkilatların (qeyri-kommersiya təşkilatları, analitik mərkəzləri, və s.) adətən.
- Namizədlər İngilis dilini sərbəst bilmələrini nümayiş etdirməlidirlər.
- Namizədlər doktorantura intensiv akademik proqram və təlim səfərində tam iştirak etmək üçün hazır və qadir olmalıdırlar.
- ABŞ-da əvvəlki və ya məhdud iş təcrübəsi olmayan ABŞ-ın öyrənilməsinin fokusu və ya komponenti olan kursları və/və ya təhsil materiallarını təkmilləşdirmək, yeniləmək və ya inkişaf etdirmək üçün güclü planları olan namizədlərə üstünlük veriləcəkdir.
- ABŞ vətəndaşları və daimi sakinlər (Green Card sahibləri) bu proqramlarda iştirak etmək hüququna malik deyillər.

Namizədlər ABŞ-da minimum və ya məhdud iş təcrübəsinə sahib olmalıdırlar!

Proqramın keçirilmə müddəti:
- Onlayn müraciət üçün son tarix: 10 noyabr 2022-ci il.
- Ərizə və müsahibəyə baxılmasının nəticələrinə əsasən, ABŞ səfirliyi Azərbaycandan bir namizəd seçəcək və irəli sürəcək.
- May sonu / iyun 2023-cü ilin əvvəli-ABŞ-da proqram.
- sorğunuzu və yenilənmiş CV-nizi "Alimlər üçün SUSİ 2023" mövzusu adı altında BakuEducation@state.gov ünvanına göndərməyiniz xahiş olunur.

Daha ətraflı məlumat üçün bizim veb səhifəsinə müraciət edə bilərsiniz: https://az.usembassy.gov/susi-scholars/.